MAI  
Tirsdag 2-
Mandag 15
Utstilling: Terje Nicolaisen
Vernisage Tirsdag 2. kl 19:00
Torsdag 4 CLUB: [|||||] - Radiator
Lørdag 6 Konsert: Origami Arktika
Tirsdag 9 Konsert: Minn Minn Lights
Onsdag 10 DJ: Hakkiplaton
Tirsdag 16-
Mandag 29
Utstilling: Tonje Høydahl Sørli, Asta Beate Sundt, Sinikka J. Olsen og Bjørn Erik Haugen
Lørdag 13 Konsert: Thomas Sivertsen & Co
Torsdag 18 Konsert: Monolab [UK]
Fredag 19 Konsert: Legs 11
Lørdag 20 Konsert: Dans for voksne#55
Mandag 22 Konsert: WIBUTEE Release AVLYST
Onsdag 24 Konsert: Ole Eldor
Torsdag 25 CLUB: MOJO Arcade
Fredag 26 CLUB: DJ Hjertelig Velkommen
Mandag 29 Konsert: Ovary Action
Tirsdag 30 Nypoesi
Onsdag 31 Konsert: Riim

 

Torsdag 4. kl 20:
RADIATOR -[ | | | | ]-

torsdag 4. mai kl. 20:00 på Sound of Mu
Radiator er et klubb konsept med fokus på det lekende, undrende og absurde soniske landskap. Alexander Rishaug har bakgrunn som elektronika-artist med utgivelser på Smalltown Supersound og Asphodel. Denne gang roter han i gamle melkekasser å inviterer med seg en ny gjest en gang i måneden.

Sett deg ned med et glass vann eller en øl, stopp tiden og la bildene strømme. Velkommen skal du i allefall være!

DJ1s:
Alexander Rishaug & Christiane Erharter (AUT)
VJ: Marius Watz
Kommende gjester: Erik Skovland (Deaf Center) og Bjørn Bjarre

 

Lørdag 6. kl 20. Cc 50,–
ORIGAMI ARKTIKA
Nykokt kaffe i gammalskogen, fersk rullings og
tiurleik. Ett lite stykke Norge.
Men så er det denne hvalrossen da...
Dette droget av ett fremmedelement som henger ved. Som nissen på lasset. Som en gammal kattefaan som alltid finner veien hjem. Eller som Allan Edwall sa; en gnällspik.
En rusten spiker man ikke er kar om å få laus.

So be it!

Origami Arktika lener seg lett mot gamle
sangtradisjoner fra distriktene.
Der man møtes ved bensinstasjonen og småprater om sjøorm og forgasser mens de gamle uler i tretoppene. Småstein og jack-kabler. Sand fra sahara blåser til england, musikken når lengere.
Tore Honoré Bøe har nok en gang sluttet, sebramaling sørpå. Per Gisle Galåen debuterer denne kveld med strenglek og frisinn.

 

TIRSDAG 2. - 15.:
UTSTILLING. Vernisage tirsdag kl 19:00

Nicolaisen som ellers er mest kjent for intervensjoner
og skulpturprosjekter i offentlig rom - sist sett på Momentum 2004 og norsk skulpturbiennale - har også en stor og interessant produksjon av tegning og maleri på papir. Det vises forslag til utsmykninger i det offentlige rom, parafraser over andre kunstneres arbeider (for eksempel Sigmar Polkes, og nye arbeider som maleriet "Untitled" (Røkke), som viser en sutrende Røkke tatt fra et oppslag i dagspressen.

Utgangspunktet for Nicolaisens arbeider er ofte hverdagslige observasjoner, tanker eller nedtegnelser av ideer til større prosjekter. Dette tegnematerialet er plattformen i hele hans kunstneriske aktivitet. Et sjenerøst oppkomme av ideer, tanker og morsomme betraktninger gjør denne utstillingen til en fest. Det er typisk for Nicolaisen å kommentere, reflektere og kritisere sin omverden, ofte med en stor dose humor, men med en underfundig tone.

Han arbeider raskt og sluntrende, men med en presis og treffende strek. Arbeidene er sårbare og estetiske . Papiret kan være brukt, bøyet og flekkete. Dette vitner om hans ikke-høytidelige / upretensiøst holdning. Nicolaisen drar ned kunstverket til det dagligdagse, uten at det mister noe av sin kunstneriske kvalitet.

 

Tirsdag 9. kl 20. Cc 50,–
KONSERT Minn Minn Lights

Består av:
Eirik Renton:
perkusjon og trommemaskin
Daniel Meyer Grønvold:
Elektrisk gitar, walkie talkie
Øivind Koppang Eriksen:
Kassettspillere, thermin, elektronikk.
Spiller improvisert teksturbasert dronemusikk.

 

Lørdag 13. kl 20. Cc 50,–
KONSERT

Thomas Sivertsen og Bjørn Erik Haugen er en improvisasjonsduo som utforsker området og sammenhengen mellom video og lydimprovisasjon.Thomas er videokunstner utdannet fra Kunstakademiet i Bergen og Bjørn Erik Haugen er student ved Statens Kunstakademi med
hovedfokus på lyd. Vi lover en intens forestilling
.

 

Tirsdag 16. til mandag 29.
UTSTILLING: Vernisage Tirsdag 16. kl 19:00
Tonje Høydahl Sørli, Asta Beate Sundt, Sinikka J. Olsen Bjørn Erik Haugen
Post it piker, videostrips, pilotballonger og forstadsfoto på ”Sound of Mu” i mai! en overhengende fare for at ballongene mister luft og faller ned.
Bjørn Erik Haugen, Sinikka J.Olsen, Asta Beate Sundt og Tonje Høydahl Sørli viser arbeider på Sound of Mu fra 16-29 mai.

Arbeidene de har plukket ut er estetisk orienterte, luftige og underfundige, og består av en installasjon, 3 foto, et videoarbeide, og en tegnet installasjon.*Asta Beate Sundt gikk ut fra Statens Håndverks-og Kunstindustri-Skole i 2005. Hun jobber med forholdet sted/identitet. På Mu vil hun vise en serie foto fra et dansk forstadsstrøk, der stemninger av lengsel, drøm og innestengthet står i sentrum.

*Tonje Høydahl Sørli, gikk ut fra Statens Håndverks-og Kunstindustri-Skole i 2004. Arbeider med kjønn/identitet som tema, i tegneserier, stryke-på-merker til klær, og i tegneserie-inspirert billedvev. På Mu vil hun bruke vinduskarmen ut mot gaten som “utkikspost” for mange små post-it-piker.

*Sinikka Olsen gikk ut fra Statens Kunstakademi våren 2005. De siste årene har hun arbeidet med performance-installasjoner. Verkene tar utgangspunkt i naturskapte elementer, er prosess-baserte og preget av en vitenskapelig arbeidsmetode. Sinikka har blant annet arbeidet mye med meitemark. På Sound of Mu vil hun vise en installasjon bestående av voksende spirer og luftballonger.

*Bjørn Erik Haugen er mastergrads-student ved Statens Kunstakademi. Han jobber hovedsaklig med lyd/musikk og ny-media relatert kunst. På Mu ønsker han å vise en kontinuerlig visualisering av lyden i rommet på en tv-skjerm.

 

Torsdag 18 kl 21 Cc 30,–
Konsert: MonoLab
Monolab is The Solo project Of UK Based Experimental Spaceman Martin
Powell. Using analogue Synths, Theremin, Delay's And Anything Else Laying
Around..
He produces sounds Anywhere From Minimal Soundscapes ,Cosmic
Bleeps & Beeps. To Full-On Headsplitting Noise..

An Ardent Fan Of 50's/60's Sci-Fi movies And of early electronic
Works By Stockhausen,Cage,derbyshire & the Radiophonic workshop.
Monolab Brings his Own Brand Of Cosmic Space Music And a Far-out
Psychedelic Vision.....

www.apartmentrecords.com

 

Fredag 19 kl 20 Cc 30,–
Konsert: Legs 11
Trioen Legs 11 utforsker det musikalske landskapet mellom det kontant melodiøse og det drivende repeterende. De har staket ut sin egen musikalske kurs i skjæringspunktet mellom det elektroniske og det organiske. En kurs som med hell kan tolkes i lys av den spennende postpunk/new wave scenen fra 80-tallet.

Legs 11 fremfører egenkomponerte låter med preprogammerte rytmer som rammeverk.
Besetning:
Sigmund Floyd Holtskog: Vokal, gitar, bass, keyboard, klarinett, tekstforfatter.
Holtskog har en solid musikalsk bakgrunn, mest kjent er han fra Palace of Pleasure som har vunnet to Spellemannspriser i kategorien elektronisk musikk.
Med tanke på at Holtskog er sønn av lyriker Liv Holtskog er det ikke overraskende at han står for trioens tekster.Nils Jacob Tveten: Vokal, keyboards, melodika.

Tveten var i mange år en godt bevart musikalsk hemmelighet da hans virke foregikk mellom soverommets fire vegger. Med Legs 11 velger han endelig å presentere sitt arbeid for et bredt publikum.Torstein Mwaniki Dyrnes: Vokal, keyboard, bass, gitar.

Dyrnes er mest kjent som den ene halvdelen av den nå oppløste Playstationduoen Tøyen. I Legs 11 har han valgt å angripe musikken ved hjelp av mer tradisjonelle instrumenter. Hans afrikanske bakgrunn sørger dessuten for at Legs 11 alltid kan by på spennende rytmer

 

Lørdag 20 kl 20 Cc 50,–
Konsert: Dans for Voksne #55

Tim Hecker (Ca) + Andrew Seal (US) + André Borgen (No)
20. Mai | kl: tba | Sound Of Mu, Markvn 58
Tim Heckers musikk er ikke av den mest støyende, men heller ikke av det stillfarne slaget. Den er heller diger, som musikalske kontinentalplater i drift. Han sammenliknes ofte med Fennesz. Begge har perfeksjonert kunsten å lage catchy eksperimentell dronemusikk, og begge har et sterkt forhold til gitaren, men der Fennesz tar for seg Venezia og Beachboys, tar Hecker tak i en rekefisker fra Honduras (Radio Amor) og Eddie Van Halen. Kanskje hakket mer fysisk, kanskje litt mer glimt i øyet...

Etter å ha gitt ut en del plater som Jetone på Mille Plateaux, bruker han nå sitt eget navn, og gir ut på Tigerbeat 6, Fat Cat, Staalplaat og Alien 8. Han har spilt en del i Europa de siste årene, bl.a. på Sonar i fjor der han gjorde en utrolig bra konsert, og har samarbeidet med bl.a. Oren Ambarchi.
www.sunblind.net/
Andrew Seal har spilt på Dans for voksne før, og vi er selvsagt glade for å ha ham tilbake. Her er det rett på sak med vokal og effektbokser og mikker som drukner i feedback — en slitesterk smørje av punk, harsh noise og old scool industrial. Husk ørepropper! Diskografien er tynn, men live har denne karen fått utretta desto mer både i Europa og Statene.
www.freewebs.com/prayingforoblivion/home.html

 

Mandag 22 kl 16:30
Release: WEBUTEE
AVLYST
Nytt album: “Sweet Mental” (22 mai. Sonne Disk/VME)
22 mai 2006 kommer Wibutees fjerde langspiller ”Sweet Mental” på bandets egen label Sonne Disk. For å feire anledningen inviterer Wibutee alle kjente og ukjente til Sound of Mu i markveien på løkka mandag 22 mai for å feire begivenheten med brask og bram! Det blir designforedrag, konserter, plate og merchsalg, Videopremiere, Apple Clinic og generelt god stemning! Vi vil også selge billetter til bandets releasekonsert på Parkteatret dagen etter 23 mai. Vi lover deg en herlig kveld med fine overraskelser – og alt er helt gratis!

Program:
16.30
Dørene åpner / velkomstdrink / spilling fra skiva
ca. 17-18
Design-"foredrag".
Hvordan ble Jazzlandprofilen skapt – Håkon Kornstad
ca. 18-19
Wibutee Apple Workshop
ca. 19.00
Visning av ny Wibuteevideo
Innledning av regissør Jørgen Tverås Gomnæs
ca. 19.30
Eivind Aarset - solokonsert
ca. 20.15
Visning av Wibutee kaninvideo (av Tordenfilm, alarmnominert)
ca. 21.00
Håkon Kornstad – solokonsert.
ca. 21.30
DJ Sternklang

Hjertelig velkommen!! AVLYST

 

Onsdag 24 kl 20 Cc 50
The first in our series of "Geoff Berner recommends... "
concerts: OLE ELDOR (Can) Melancomedic banjo-music from Vancouver.
Ole Eldor says of himself:"I am Ole Eldor from the band The Creaking
Planks of Vancouver Canada, which was conceived as an acoustic neo-sea
shanty ensemble for songs of contemporary piracy inspired by a very diverse set of musical influences. Until now, we have only played and toured locally on the west coast of north america from portland to victoria. I am a friend and associate of Geoff Berner. I play solo banjo and sing comedic and melancholic songs, some original to our band and some covers that are either very obscure or so modified they are no longer recognizable.
I do not play bluegrass. I will try to do without my usual accordion and ukulele and musical saw accompaniment. I am here on a vacation for a family reunion on the tiny Nord-Hordland island of Fedje."

 

Torsdag 25 kl 20:30
CLUB: MOJO Arcade
er vår egen lille lekegrind og kosestund hver siste torsdag i måneden på Sound of Mu. Erru hypp er det bare å stikke innom for en forfriskende kald en og en runde eller 5 med Pac-Man på videokanon. Funky musikk spiller vi også ved siden av, og bordene veier ikke så mye, så har du lyst så er det lov å danse også.
Vi kommer til å laste opp bilder hver kveld som dukker opp på sida her, hvis du ikke har mulighet til å komme en kveld, og ikke minst, vi kjører high-scoregalleri så fort anledningen byr seg.
www.badelvis.org

 

Fredag 26 kl 20:30
DJ hjertelig velkommen
Anna Martine Nilsen tar med seg sine yndlingsplater direkte fra egen stue til Sound of Mu og spiller dem for oss 12. april. Hun lover en finfin blanding av country & bluegrass, i følge med førsteklasses rockabilly, rock’n roll og populærmusikk av beste merke.

 

Mandag 29 kl 20
Konsert: Ovary Action

music for one http://www.musicforone.com/press.htm
For this tour, MUSIC FOR ONE, will be performing as
part of a collaborative, interactive visual project with video artist Mari King and animator/artist Neng Yu. Solo experimental artist, VOL D'NUIT will
be blending improvised and composed guitar, vocals and
live/pre recorded video work.

MUSIC FOR ONE is stark and simple guitar motifs that
draw melodic inspiration from old acoustic blues and Erik Satie.
They mingle with a modern experimental aesthetic that is created live in front of the
audience with a guitar, effects, and bits from the hardware store. As chaotic as the times we live in, it can change at any given moment, effects boxes twisting the emotive tones into a cavernous roar of feedback and throbbing clicks. Light and dark, loud and quiet, it's somewhat comforting to know that a guitar can still confuse and enchant an audience. MUSIC FOR ONE is Sherry, a Canadian now living in London, and she has played on bills alongside artists such as Christina Carter, Sunn0))) and AGF and at international festivals such as Queeruption and
Ladyfests. Available for the tour will be a newly released 3" CD from the Japanese label, Duotone, featuring a remix by Justin of Do Make Say Think. She also has a 7" record on Seren Records and 3 self-released CDs (with the newest album "OKeh" likely to be reviewed in the next issue of the Wire.)

Stefano Tedesco is a London-based musician and sound artist. He is currently using his customised pocket vibraphone, percussion, sound objects, live electronics and laptop. He also works with field recordings and feedback. Stefano's music is basically experimental improvisation that explores noise, live electronics, silence, texture and abstract sound. His practice includes unconventional instruments often using unusual techniques. He has formed a trio with the harpist Rhodri Davies and the double bass player Joe Williamson and a trio with David Toop and Phil Durrant. He is also member of the Symbiosis Orchestra, a mixed media Italian ensemble that includes electronic musician Scanner. www.stefanotedesco.net

 

Tirsdag 30 kl 19:30
Nypoesi
lanserer vårnummeret, som har hatt arbeidstittelen «Språkbeherskelse». Fem poeter, som alle, på ulikt vis, jobber i et flerspråklig felt, leser.
Caroline Bergvall er poet og tekstbasert billedkunstner. Hun er halvt norsk, halvt fransk, er født i Tyskland, arbeider på engelsk og publiserer, stiller ut og underviser i England og USA. Siste utgivelser: Goan Atom og FIG. Om sistnevnte skriver Charles Bernstein: «Listen to the glissade, as meaning slides into sound, sound into sense, sense to action. Working at the borders of poetry, installation, performance, and translation, Caroline Bergvall’s Fig is conceptually astute and structurally shimmering. From figuration (imagine) to figure (articulate) to fig (object): a pleasure for eye, ear, mind.» Bergvall er et av de mest interessante navnene i nyere amerikansk og britisk poesi og blir grundig presentert i denne utgaven av nypoesi, blant annet gjennom en nyskrevet tekst hvor hun for første gang også bruker norsk.

Johan Jönson, fra essayet «Poesi & Politik»: «Ingen tidigare civilisation har varit så uppfylld av berättelser, som vill vara verklighet, och bilder, som vill vara berättelser. Ett virtuellt, oavbrutet, hallucinatoriskt flöde av suggererande artefakter, dramaturgiska meningsbildningar, privatiserad politik, omedveten metafysik, begärliga identiteter, konstituerande njutningar. Kulturindustrin, eller det totaliserande estetiska kriget, har idag samma imperiella omfattning som den globala ekonomin, som den utgör en väsentlig del av.» Innenfra denne posisjonen er Johan Jönson i ferd med å skrive fram et forfatterskap som framstår som et av de viktigste, mest konsekvente og nødvendige i skandinavisk samtidspoesi. Jönson bidrar med en ny tekst i denne utgaven av nypoesi. Siste utgivelser: Monomtrl og Collobert Orbital.

Monica Aasprongs prosjekt Soldatmarkedet har de siste årene manifestert seg i en rekke skandinaviske tidsskrifter og utstillingslokaler, sist på Hordaland Kunstsenter under poesifestivalen Audiatur, der Aasprong viste en installasjon jobbet frem i samarbeid med Maja Ratkje. Audun Lindholm om Soldatmarkedet: «Like mye som et bestemt og enhetlig work in progress, synes «Soldatmarkedet» å betegne en praksis og et stadig voksende og forskjelligartet materiale. Hver avdeling med tekst har et selvstendig uttrykk, delvis bestemt av rammene som er satt for dem, for eksempel tidsskriftenes formater.» På Sound of Mu viser Aasprong en versjon laget for skjerm.

Joar Tiberg gransker i sin siste bok, Mellanben, blant annet grusen, sanda i maskineriet: grensen mellom mening og ikke-mening, forståelige lydkombinasjoner og tom tegnsetting. På Sound og Mu skal han i tillegg til å lese egne tekster blant annet presentere en bearbeidet og oversatt versjon av Caroline Bergvalls dikt «Flesh»

Martin Glaz Serup har gitt ut tre diktbøker, senest 4. 4 er ett langt dikt som på en vellykket måte beveger seg mellom det private og det offentlige i et forsøk på å artikulere en flytende, men selvrefleksiv posisjon i verden. Selv om dette på papiret kan minne om Jönsons prosjekt er uttrykket (og dermed posisjonen?) helt annerledes. Serup er nypoesis Danmarkredaktør. Et utdrag fra 4 kan leses her.

 

Onsdag 31 kl 20
Konsert: Riim
Duoen Riim består av Bjørn Thevik og Stig Rennestraum. Riim har sin musikalske kjerne i elektro-akustisk improvisasjonsmusikk. Gjennom eksprimentering med element frå til dømes elektronika, rock, jazz og moderne kunstmusikk, skaper duoen sitt heilt unike uttrykk i sine improvisasjonar. Dei to musikarane har sidan studietida v/ jazzlinja på musikkonservatoriet i Trondheim jobba tett saman i fleire band og konstilasjonar. Dette har blant anna resultert i band som DinoSau, Baum og no Riim. Bjørn Thevik elektronikk, bass Stig Rennestraum trommer, vibrafon
www.thevik.com/riim/